Siteler-tv-logo-reklam
2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim ...

2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Ocak/2023 Olağan Toplantısı gerçekleştirildi.

Ankara Vali Yardımcısı İlhan Turgut’un başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına; Ankara Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Arif Ay, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar, YÖK Temsilcisi Prof. Dr. H. Serdar Yücesu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı M. Kemal Çokakoğlu ve ATO Meclis Üyesi Abidin Memili’nin de aralarında bulunduğu kurul üyeleri katıldı.

2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim ...

Ankara Vali Yardımcısı İlhan Turgut’un, kurulun, mesleki eğitim ve piyasalarca ihtiyaç duyulan işgücünün gerekli niteliklere ve donanımlara sahip olarak sunulması ve istihdam sorununun çözümü noktasında faaliyet gösterdiğini vurguladığı açılış konuşmasının ardından toplantıda; Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Ay tarafından İl Müdürlüğü faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Aktif İşgücü Faaliyetleri (2022) kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ve sonuçları hakkında detaylı bilgi veren Ay, Ankara Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce hazırlanan 2023 yılı Yıllık İşgücü Eğitim Planını detaylarıyla kurul üyelerine sundu.

2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim ...

Meslek liselerinin çok iyi bir açılım içerisinde olduğunu, her alanda isteğe bağlı olarak çok özel meslek lisesi açabildiklerini ve buralardan çok iyi yetişmiş ara işgücü ve geleceğin mühendislerinin yetiştirildiğini vurgulayan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa tarafından ise Ankara’da meslek liseleri bünyesinde açılacak ve kapatılacak bölümler ve gerekçeleri hakkında bilgi verildi.

2023 yılının ilk İl İstihdam ve Mesleki Eğitim ...

Kurul üyelerinin de değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda, ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar da yaptığı konuşmada; Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği adına görüşlerini dile getirdi. ANKESOB olarak esnaf ve sanatkarların rekabet gücünü arttıracak çalışmalara öncelik verdiklerini ifade eden Ar, dijital ve yeşil dönüşümün öneminin arttığı bir dönemde bulunulduğunu ve üretim yapan esnaf ve sanatkarları da bu dönüşüme adapte etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmasının devamında Ar, elektrikli araçların gelecek yıllarda otomotiv sektörünün tamamını kaplamasının beklendiğini ve bu nedenle özellikle oto tamiri, oto elektrik ile ulaşım sektörüne hizmet eden esnaf ve sanatkarlara yönelik Elektrikli Araçlar konulu eğitim seminerleri verdiklerini dile getirdi. Ar, İŞKUR’un açtığı meslek kursları ile meslek liselerinin ve mesleki eğitim merkezlerinin müfredat programlarına ‘Dijital ve Yeşil Dönüşüm’ ve ‘Elektrikli Araçlar’ konularının da dahil edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

BODRUM BELEDİYESİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ 06/2023 SİTELER TV TÜRKİYENİN EN ÇOK İZLENEN İP TELEVİZYONU

BODRUM BELEDİYESİ FARKINDALIK ETKİNLİĞİ 06/2023 İNTERNET MARKETİM TÜRKİYE’NİN GÜVENLİ ALIŞVERİŞ PLATFORMU

MURAT YILMAZ KURT KİMDİR? ...2014 STÜDYO AŞK PROFESYONEL FOTOĞRAF STÜDYOSU

Bir yanıt yazın