Kızılay Eski Başkanı nın Kızına Hapis Cezası Ama Cezaevine…2025

Kızılay Eski Başkanı nın Kızına Hapis Cezası Ama Cezaevine Girmeyecek
Kızılay Eski Başkanı’nın Kızına Hapis Cezası Ama Cezaevine Girmeyecek gibi gözüküyor.
2024 yılında Kızılay Eski Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık, İstanbul Beykoz’da meydana gelen trafik kazasında 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki hayatını kaybetti. Yapılan incelemede Kınık’ın ‘dur’ levhasına uymadan kavşağa girdiği ve kazaya asli kusurlu olarak neden olduğu belirlendi.
Mahkemede “taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan yargılanan Kınık, 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca ehliyetine 2 yıl süreyle el konuldu.
Ancak kamuoyunda tartışma yaratan konu, bu cezaya rağmen Kınık’ın büyük ihtimalle cezaevine girmeyecek olması. Çünkü verilen ceza 5 yılın altında olduğu için yasalar gereği denetimli serbestlik uygulanabilir. Bu da Kınık’ın hapis cezasını dışarıda, belirli kurallara uyarak çekebileceği anlamına geliyor.
Kaza, kamuoyunda büyük tepki çekerken, Batın Barlas Çeki’nin ailesi mahkeme kararına itiraz edeceğini açıkladı.
SİTELER TV TÜRKİYENİN EN ÇOK İZLENEN İP TELEVİZYONU
İNTERNET MARKETİM TÜRKİYE’NİN GÜVENLİ ALIŞVERİŞ PLATFORMU
STÜDYO AŞK PROFESYONEL FOTOĞRAF STÜDYOSU