Ankara Kulübü nde Ankara nın güncel kazıları konuşuldu
Ankara’nın köklü sivil temsilcisi Ankara Kulübü Derneği tarafından kuruluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen; “Ankara Söyleşileri” programında Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Yusuf Kıraç’ın sunumuyla “Ankara Arkeolojisi” ve genel hatlarıyla Ankara’da güncel kazı çalışmaları ele alındı.

Ankara Konağı Başkent Salonu’nda düzenlenen programa konuk konuşmacı olarak katılan Kıraç, “Ankara Arkeolojisi” konulu başlıklı sunumunda; Başkent’in gizli hazinelerinin yer üstüne çıkarılması çalışmalarına ilişkin görseller eşliğinde paylaşımda bulundu.
Ankara’nın farklı dönemlerde pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını anımsatan Kıraç, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve kazı faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmaları ayrıntılarıyla aktarırken, izleyicilerin de oldukça ilgisini çeken ve heyecanlandıran Ankara Roma Hamamı Kazısı ve Sütunlu Cadde Restorasyonu hakkında bilgi verdi.
Kıraç, Ankara şehir merkezinde yer alan Ankara Roma Tiyatrosu Arkeopark Alanı, Roma Yolu Restorasyonu (Cardo Maximus) ve Augustus Tapınağı ile Ankara’nın ilçelerinde yer alan UNESCO Dünya Mirası Gordion ve T26 Tümülüsü, Polatlı Hacıtuğrul Kazısı, Nallıhan Juliopolis Kazısı, Beypazarı Tabanlıoğlu Kalesi Kazısı, Haymana Culuk Kazısının sonucu, Kalecik Kalesi Kazısı, Mahkemeağcin Restorasyon çalışmaları, Çubuk Melikşah Hamam Kazısı ve Evren Cebirli Fosil Kazısı hakkında da güncel bilgileri aktardı.
Soru cevap bölümünün devamında program; Ankara Kulübü Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Ağa Kurt tarafından konuşmacı Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Yusuf Kıraç’a teşekkür belgesi ve derneğin yayınlarından hediye takdiminde bulunulmasının ardından sona erdi.
HABER: Berkay YILMAZ Kurt
SİTELER TV – TÜRKİYE’NİN EN ÇOK İZLENEN İP TELEVİZYONU
İNTERNET MARKETİM – TÜRKİYE’NİN GÜVENLİ ALIŞVERİŞ PLATFORMU
STÜDYO AŞK – PROFESYONEL FOTOĞRAF STÜDYOSU
KARAPÜRÇEK GAZETESİ
SATILIK VARLIKLAR – ÜCRETSİZ İLAN SAYFASI
TÜRAV – TÜRKİYE VE AVRUPA İŞ İNSANLARI DERNEĞİ

