SEVDA’CA VİŞNELİ İRMİK TATLISI

SEVDA’CA VİŞNELİ İRMİK TATLISI.
Yaz aylarında içinizi ferahlatacak lezzetiyle damakları şenlendirecek hafif görünümü muhteşem bir tatlı..
.
VİŞNELİ İRMİK TATLISI
1 litre süt
10 yemek kaşığı şeker
10 yemek kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 vanilya
.
BİSKÜVİ TABANI İÇİN:
2 Paket burçak bisküvi
50 gr margarin
.
BİSKÜVİ TABANI YAPILIŞI: Tereyağını kısık ateşte eritin bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin.Eritilmiş tereyağıyla harmanladığınız yulaflı bisküvileri kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın, üzerini iyice sıkışması için bardakla iyice vurun. Üzerine hazırladınız tatlıyı dökün.
.
VİŞNE SOSU:
1 su bardağı vişne
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
VİŞNE SOSU YAPILIŞI
.
Vişneleri 2 su bardağı suyu ve şekeri koyup kaynatın. Nişastayı az suyla açıp eritin kaynayan vişnelerin üzerine ekleyin koyulaşınca ocaktan alın.
.
İRMİK TATLISI YAPILIŞI:
Süt, şeker, irmik hepsi karıştırılarak pişirilir.Koyulaşınca vanilya tereyağı ve Hindistan cevizi eklenip bir taşım kaynatılır. Bisküvili kalıbın üstüne dökülür.Az oda ısısında bekletilip soğuyunca buzdolabına konulur.iyice donunca vişneler tatlının üzerine yerleştirilip vişneli sos dökülür .Buzdolabında 3 saat bekletilip kelepçeli kalıptan çıkarılıp üzerine isteğe göre toz fıstık atılır.
AFİYET OLSUN
.
.
Eğitmen şef
Sevda ÖZKARA
.

.

-
Türkiye’nin konuştuğu Thodex vurgunu!
-
Elektrik şirketlerine pandemi döneminde yaşadıkları zorluklar nedeniyle yaklaşık 3 milyar lira yardım yapılacak
-
23 Nisan Cuma sokağa çıkma yasağı var mı? 3 günlük tam kapanma! 23-26 Nisan tam kapanma olacak mı?
-
Başkent’te Zehir Tacirlerine Büyük Darbe
-
YILDIZ GENÇLİK TEŞKİLATI’NDAN ANLAMLI ZİYARET
-
Avrupalı savcılar Hamamönü’nde